Wednesday, December 31, 2008

NEW YEAR...WHATS NEW???


Selamat Maal Hijrah ( agak terlewat!)
Selamat Tahun Baru ( agak tercepat!)

-- Walau apa pun korunk lakukan, pastikan ianya menjadi yang terbaik utk korunk..."if you cannot have the best of everything, make the best of everything you have"

--- Aku nak sangat by mid of this year ( mid of 2009 ), segala hutang kad akan diselesaikan...tinggal berapa kerat lagi..

---- Azam yang lain : nak selalu datang awal ke ofis. Mintak ditukar hati aku kepada "very morning Person!..."

U R HANDSOME AS U R



Pernah tak korunk dengar perkataan macam tuh? perkhhh...ayat sungguh menerkam!...sangat-sangat menerkam...aku bukan apa, kadang2 kita tak pernah nak tau apa perasaan orang lain..kita main sembur jerk dengan perkataan yang kita rasa menerkam...apa-apa pun, biarlah ayat tuh menjadi rahsia!dari siapa kepada siapa..dan dimana dan kenapa!...hehehehehehe...




PS : aku mtk maaf la pada sesiapa yang cuba klik blog aku...bukan apa..kenala censor sikit..lagipun aku tatau yang selama ni ada gak pelawat..yelaa...kan dulu digelar blog elergi sepi..

PS2 : aku akan cerita lawatan sambil belajar aku ke Saigon dan Vietnam..nanti-nantilaa...

Wednesday, November 26, 2008

PEMBOHONGAN TERLAMPAU

video

Kalaula semua lelaki ada kuasa macam HERO-HERO ini...waduh...amankah dunia?? adakah semua orang akan belajar menunggang kuda? adakah semua orang akan suker keretapi? adakah semua orang akan suker memakai cermin mata di mana jua mereka berada...

video

LAWAK dalam PEMBOHONGAN yang TERLAMPAU...


Pic ni adalah pengeliruan mata...tapi aku suker...sangat2 berkesan!

tak ada salahnya pic ni...tapi..biler kena air mmg bertukar warna!...hahahahhaha!

Soalnya : Adakah kita sudah biasa BERBOHONG dan MENIPU...hinggakan tiada rasa DOSA langsung????

Friday, November 21, 2008

Viet 08






Dalam debaran menunggu hari2 berkunjung ke salah satu negara yang memalukan AMERIKA...dengan konsep : Getting Deeper...Viet08..



Aku mmg lama dah teringin nak ke Viet...sebabnya masa aku ke Siem Repp dulu, Mike ( kawan sama2 melawat angkor watt) sering cerita yang betapa indahnya pemandangan Viet jika dengan menaiki ketapi...being a partner of train's lover, aku rasakan perjalanan dari HCMC ke Hanoi akan mencabar...imagine 2 hari dalam ketapi..but...i am looking forward for that!


Friday, November 14, 2008

Cerita tentang UW


Masa zaman sekolah dulu, perkhh...kalau kuar citer bab UW ni, merah muka menahan malu..taboo ( pinjam ayat adamdryx) sangat..yelaa..fikiran masa tuh, kalau tercerita pasal UW..masing2 blushing..dan my mum yang belikan my UW selalunya, jenama crocodile..besar kan?? tapi tak adalah sampai aku simpan box UW tuh, ada sorang tuh sampai simpan kotak UW untuk buat bahan...bahan apa tatau...sapakah tuh?

Tapi, bila dah meningkat dewasa ni, kadang2 ikut gerak hati...kalau sarungkan jeans, perlu ker pakai? bukankah jeans adalah untuk bonjolan dan kemontokan??? aku kadang2 rasa lebih baik lepas bebas..tak rasa terkongkong!...

Terpulanglah pada kita : nak sarungkan UW ker, lepas bebas ker, Boxer ker...atau apa jugak yang korunk panggil...yang penting barang itu digunakan dengan sebaik mungkin dan hanya utk yang berhak!....
ps : masa tidur tak perlu pakai...nanti dibukak jugak...sapa bukak?? hahahhahaha...rasa macam nak beli satu ptg ni...boxer!

Monday, November 10, 2008

CERITA HATI DAN PISANG

Seingat aku : tak pernah aku membuat cerita dalam blog, seolah2 cerpen mahupun novel..sebabnya aku mmg KAYU dalam membuat cerita..nasib baik aku buka kaki bangku..dulu kan aku pemain ragbi sekolah...

tapi... aku nak tulis sikit cerita yang aku plagiat dari email kawan aku, cumer aku dah edit sikit..( sedangkan DVD Miss Universe pun kena edit, apatah lagi dengan cerita aku ! )



" Maryam( bukan nama sebenar) , guru kelas Tadika (walaupun guru tadika, tapi ada B.Sc ( Hons) in Chemical Engineering) menganjurkan satu permainan yang sungguh menarik untuk murid-muridnya. Setiap murid diminta membawa beg plastik yang berisi pisang yang tertulis nama orang yang paling mereka benci kekelas pada esok hari. Jadi, jumlah pisang yang perlu dibawa bergantung kepada jumlah orang yang dibenci. Keesokan harinya, setiap murid membawa beg plastic berisi pisang masing-masing. Ada yang membawa tiga biji, ada juga lima biji dan palingbanyak lapan biji. Semuanya sudah ditulis nama orang yang paling merekabenci. "Sekarang simpan pisang tu. Jangan lupa bawa ke mana sahaja kamu pergi selama seminggu. Inilah permainannya. Selepas seminggu, kita akan tahu keputusannya" beritahu Cikgu Maryam.

Kanak-kanak tersebut menyimpan pisang masing-masing di dalam beg. Hari demi hari berlalu, pisang tersebut mula berbintik-bintik dan akhirnyamenjadi busuk. Kanak-kanak itu mula merungut dan marah. Mereka tidakmenyukai permainan itu lagi kerana selain beg berat, badan berbau busuk.Ada yang menangis, enggan meneruskan permainan.

Seminggu berlalu, pagi-pagi lagi murid-murid Maryam sudah bersorak.Permainan sudah tamat. Tidak ada lagi beban dan bau busuk yang perludibawa. "Okey semua, apa rasanya bawa pisang dalam beg ke sana ke mari selama seminggu?" tanya Cikgu Maryam.Semuanya serentak ( secara serentak taw!) mengatakan mereka benci permainan itu. Mereka hilang kawan, sering diejek dan terpinggir. Lebih teruk lagi, terpaksa tidur,makan, mandi, bermain dan menonton TV dengan bau busuk.

"Itulah sebenarnya yang berlaku kalau kita simpan perasaan benci padaorang lain dalam hati. Bau busuk kebencian itu akan mencemari hati dan kita akan membawanya ke mana saja kita pergi. Jika kamu sendiri tidak boleh tahan dengan bau pisang busuk hanya untuk seminggu, cuba bayangkanapa akan jadi kalau kamu simpan kebencian sepanjang hidup kamu" beritahu Cikgu Maryam.Maryam mengingatkan anak muridnya supaya membuang jauh-jauh perasaan benci daripada membebani hidup. Kemaafan adalah yang terbaik. Menyayangilebih baik darpada membenci.!"


Sebab itula aku merupakan seorang PENYAYANG!...

Wednesday, November 05, 2008

From BLACK to WHITE!


kata2 Obama!...memang keramat beb!





Aku jarang sekali nak berbicara politik dalam blog, walaupun aku suker dengan politik..kadang2 ( opsss...selalunyerr ) aku dan LV akan bertekak pasal politik...kadang2 sampai jadi gaduh..tapi, kali ni aku rasa perlu utk aku cakap pasal Politik, bukan politik negara, tapi politik dunia..CONGRATS OBAMA kerana berjaya melakar sejarah..bayangkan dulu2 minoriti, sekarang jadi top prioriti, LV kata OBAMA ada rumah kat negara jiran, INDONesia..waduh..makin glamor itu negara hek!..tapi, aku sebenarnya nak melihat apakah agenda yang Orang Pertama di negara Uncle Sam ni akan buat...adakah sama? kalau sama...buat habeh boreh jooo!...








Welcome to the WHITE HOUSE, OBAMA!
Y( darklighter) : frust ker takder pic2 yang very der??? hahahahhaha...

BILA HATI JADI GUSAR!


aku mengira hari..dekat 3 minggu aku akan berada di luar daerah..gusar? risau? mmgla gusar..tapi, nak buat macamana! ni kes tidor pun tak lena..ada ker orang rindu?hehehehhe....adakah orang bergumbira?? hahahahaha..aku harap kerinduan yang menebal menambahkan kemarakan hubungan...ceh!...

Tuesday, November 04, 2008

Profession Pilihan?

Dalam mengejar kesenangan, dengan memetik jari, tanpa menunggu sebulan utk dapatkan wang, ini adalah cara yang mudah!...tapi..bolehkah kita menjual diri kita selamanya? dan...adakah kita layak untuk menjadi salah seorang dalam kumpulannya? cermin ada ditangan, tenong dan amati diri kita sendiri, layakkah??

BIRTHDAY WISH - in Advanced!

Wanna WISH HAPPY BIRTHDAY to MY LV on 9th Nov...
U r Totally HOT!...
u r Totally Scorpion...
and U r totally MINE!

u know how much i love u..and how much u mean to me!! ^-^

Monday, November 03, 2008

Phewwww....I am still Breathing!

yelaa...walaupun dalam hidup kita ni tak selalunyer INDAH...bak kata LV, betul2 hidup ni macam roda..apa firasat dier pasal RODA tuh, aku kurang pasti..tapi..yelaa..selagi ada hidup !..
Setelah penat dengan MISS UNIVERSE'08..bergelumang plak dengan kursus selama 2 minggu, tapi bagus jugak..mengurangkan kadar peratusan Depression aku..dan akhirnya setelah sekian lamanya tidak ke LQ, malam jumaat lepas ke LQ, hajat satu ajer...nak support DJ Zul..and we should thank to him!...sebabnyer? hanya aku dan LV yang tau!

Dear GOD, thank you soooooooooo mUCH! i am still breathing...LOVING U!

Wednesday, October 15, 2008

I am sooooooooooooo TiRED.....


Dear GOD, i am sooooo tired of being....


Fooled

Duped

Betrayed

cheated

CHEATED

CHEATED

Forced

controlled


GOd, tell me what should i do?????

Tuesday, October 14, 2008

KEMURUNGAN...


I am sooo not in mood...Depression..hey!..sometimes man cries too, u know..but should I tell u why!~...better not...

HOW to MEND my broken HEART!


Sebagaimana title Selagi ada hidup...begitula aku...selagi hati aku masih belum boleh menerima, selagi itu aku rasakan DIAM adalah lebih baik..Too MUCH!..pada yang bernama, sedarlah...lama kelamaan kesedaran akan timbul jua..tapi adakah terlalu lewat untuk aku terima kesedaran itu?..

SO DONE!


i am so done!...happy? hurt? it is my choice!

Friday, October 10, 2008

KECUAIAN ATAU KEBODOHAN?

Inilah Pemenangnya : tapi urinal macm ni best gak..leh pandang2...hahahaha...
Kesilapan design tangga mmg slalu berlaku...

Pintu utama telah di jadikan dinding, mungkin pintu utama dialihkan tempat lain : pengaruh Feng-Shui

ketapi lalu, dah runtuh balcony tuh, ranap! lainla kalau macam pasar kat Thailand, leh angkat!

Pegi Shopping2! shop till u drop....hahahaha...
Sajer the owner nak tutup pintu kat balcony tuh...tamau ada orang intai!...hahahaha
Tangga to nowhere!
Sebagai seorang yang mempunyai asas dalam bidang perancangan dan pembinaan, aku rasa pic2 di atas mmg menunjukkan kebodohan bukanlah kecuaian..tapi, nak bagi tau jugak masa blaja dulu pernah gak terlepas pandang, terutamanya kes rekabentuk tangga....hahahaha..
Yang pintu tuh, aku percaya yang asalnya mmg ada pintu kat situ, cuma selepas beberapa lama diorang tutup pintu tuh...trust me!...itu bukan kebodohan tapi keselesaan..

Thursday, October 09, 2008

ANDAI KU TAHU


Seingat aku, selama aku berblog ni, tak pernah aku nak letak lirik2 lagu...tapi, kali ni aku surrender!...Lirik lagu Andai Ku tahu dari UNGU sangat best!...buatkan aku berulang2 kali dengar...

Andai Ku tahu
Kapan Tiba MASAKU
Ku akan MEMOHON
Tuhan jangan kau ambil Nyawaku...

Aku TAkut
akan semua dosa dosaku
aku takut
dosa yang terus membayangiku


Andai kutahu
malaikatMU kan menjemputku
izinkan aku
mengucapkan kata Tobat pada MU


Ampuni aku
dari segala dosa-dosaku
ampuni aku
menangisku bertobat padamu

aku manusia
yang takut neraka
namun aku juga
tak pantas di syurga

FUHHHH...lirik dier mmg meremang bulu roma aku...sebagaimana dalam VIDEO yang aku sertakan ni ( 1st attempt letak video dalam blog!)



video

Wednesday, October 08, 2008

MOOD EID MUBARAK lagi!...

Album hari Raya..( mesti ada orang kata nak menunjuk-nunjuk ( show off ) ). Tapi, aku yakin, blog ini sah-sah blog ELERGI SEPI ( dalam erti kata lain, Blog yang hanya utk aku tatap, atau lebih sinis lagi..Blog Syok Sendiri..) kehkehekeheke...takper..




Tuesday, October 07, 2008

Mood Beraya Meluap!




Dah namanya hari raya, mestila disulami dengan kunjung mengunjung...tapi insiden petang sebelum raya, petang sebelum balik kampung mmg perit, sampaikan aku amik keputusan untuk diamkan diri..tapi, mampukah aku???...


So, sebagai balasannya, LV menjemput bertandang kerumahnya, aku amik peluang ni semaksima yang mungkin. Seharian dok tunggu LV confirmkan jam brapa dia sampai dari AT..rupanya antar "orang" dulu kat KL..biasalah teksi tunai!...sudahnya jam 630 ptg baru sampai KLuang..kalau kat kampung, kenala solat maghrib dulu...lepas solat, aku menderu ke rumah LV...amik masa 45 minit jerk..tapi masa ontheway tuh, LV suruh beli air laa..suruh beli ais laa...

Sampai rumah LV jerk..dier dah siap sedia, aku berbaju melayu, dan hasilnya aku berjaya memeranjatkan dier...terus makan..sedap giler rendang tuh...mmg sedap sangat...banyak kuih yang ada, ada berbagai hidangan...malam tuh jugak kitorang main2 pelita!...



Dan yang penting, amik gambar dgn CPS yang telah berjasa membawa LV ke AT dengan selamat dan selamat jugak balik ke KLu.....
Walaupun...CPS menjadi saksi kemanisan, keghairahan, dan kemarahan ....





kepada MY LV: selamat aidilfitri, maaf zahir batin...jangan dikenang petang akhir ramadhan!...

Tuesday, September 23, 2008

EID MUBARAK 1429

Aku nak amik kesempatan untuk memohon kemaafan kerana kemaafan adalah dendam yang terindah kepada korunk semua( ada ker yang membaca blog elergi sepi ni?)....dan diharapkan Eid Mubarak 1429 ini merapatkan jurang yang mungkin telah jauh antara kita. Aku jugak terasa bersalah sekiranya ada antara korunk terasa yang aku tidak menjadi orang yang terbaik antara korunk..tapi..percaya pada hati..percaya pada diri...

Aku juga ingin mengambil ruang ini untuk mengucapkan selamat pulang ke kg di AT utk LV dengan keta barunya CPS dengan ucapan, bawak keta jangan marah2, jangan lupa melawat Taman Air Lumut tak kira waktu dan jangan nakal2 di bulan Syawal ( maklumlah dah puasa sebulan!)... Jangan lupa pakai baju melayu dipagi raya ( walaupun dikabarkan mendapat 2 baju melayu ini tahun!)...dan sila MMS sebagai bukti..MAAF ZAHIR BATIN, MY LV!

Teringat lagu Raihan : Ku mengharap kan ramadhan kali ini lebih makna, agar dpt ku lalui dengan sempurna...arghh....dah nak habis pun ramadhan...